Over mij

Ieder heeft iets kostbaars in zich, dat te vinden is zijn weg”.

Deze uitspraak van Buber past bij de manier waarop ik in het leven staat. Ieder van ons is uniek en heeft iets waardevols te geven. Soms kom je daar makkelijk bij en een andere keer kun je een steuntje in de rug gebruiken en is het fijn als iemand een stukje met je meeloopt.  Op mijn eigen ontdekkingsreis maakte ik kennis met Psychosynthese en Kunstzinnige Therapie. De combinatie van stevig met beide voeten op de grond staan, vormgeven en ruimte voor meditatie en ‘mindful’ zijn, geven een basis om weer een gezonde balans te vinden in het leven. Het proces van contact maken met je binnenwereld en hier vorm en woorden aangeven en het vervolgens in de praktijk te brengen, is een proces dat mij steeds weer boeit en verrast. Zowel in mijzelf, als in anderen en binnen organisaties. Sinds 2009 nodig ik onder de naam Moolelo individuen en groepen uit met andere ogen naar zichzelf en hun omgeving te kijken om zo te komen tot een verandering die past.

Vanuit mijn ervaring als communicatieadviseur, trainer, intervisiebegeleider, psychosynthese therapeut en kunstzinnig therapeut begeleid ik volwassenen en teams in mijn praktijk of op locatie. In Moolelo komen mijn interesses in persoonlijke en professionele ontwikkeling, bewustwording, meditatie, creativiteit en communicatie bij elkaar. Toegankelijkheid, diepgang, betrokkenheid en openheid typeren mij. Ik loop graag een stukje met je mee, begeleid je waar nodig zodat je daarna zelf weer verder op weg kunt.

Moolelo
Moolelo komt van het Hawaiaanse mo‘olelo, wat verhaal betekent. Het is het verhaal met alles wat daar bij hoort wat jou hier heeft gebracht. Wat mij hierin direct aansprak is dat je een mo’olelo op verschillende manieren kunt overbrengen. Niet alleen door te vertellen, maar ook via bijvoorbeeld beelden (schilderijen, foto’s, tekeningen), dans, schrijven en muziek. Door naar je vraag vanuit een andere invalshoek te kijken, kom je tot de kern, de essentie van je vraag. Vanuit dit verheldere perspectief kun je een volgende stap zetten.