Op weg naar het licht

Kleur- en schrijfreis rondom advent en kerst.

Advent is de voorbereidingstijd voor kerst; de komst van het licht. In deze tijd waarin de natuur zich terugtrekt en verstilt, lijkt het alsof wij door de drukte van de feestdagen worden bedolven onder een overvloed aan beelden, geluiden, afspraken en feestdagenstress.

Met de meditatieve schrijf- en tekenreis ‘Op weg naar het licht’ nodig ik je uit om tijdens de advent- en kerstperiode met je aandacht naar binnen te gaan, stil te worden en te luisteren naar wat in jou gehoord wil worden. Om midden in de drukte even tijd te nemen en stil te staan bij wat voor jou belangrijk en waardevol is in je leven. Zo ga je geïnspireerd en met frisse blik het nieuwe jaar in. Tijdens deze 7 weken durende ontdekkingsreis ontvang je voor iedere week nieuwe (kleur- en schrijf)oefeningen, citaten, creatieve suggesties en (natuur)inspiraties. Gun jezelf wat licht in deze donkere dagen en doe mee.

Twee wegen naar het licht
Er zijn twee routes (twee afzonderlijke online cursussen) van ‘Op weg naar het licht’ (route 1 en route 2). Beide routes maken gebruik van het kleurboek ‘Het kerstverhaal in een lijn’ van Anky Floris.  De inleiding is voor beide routes gelijk, maar de schrijf- en natuuroefeningen, creatieve suggesties en de citaten ter inspiratie verschillen.

Hoe werkt de online cursus? Voor beide cursussen geldt:
De cursus bestaat uit 7 delen en start op maandagochtend 26 november 2018.
o  Je ontvangt alle informatie voor de 7 weken in een keer in je mailbox. Hierin tref je per week diverse schrijf-, kleur-  en tekenoefeningen, citaten, creatieve suggesties, (natuur)inspiratie, opdrachten voor de adventszondagen en reflectieopdrachten.
o  In de cursus is een planning opgenomen waarin je iedere dag een oefening ontvangt. Is je dit te veel, dan er is ook een light-schema. Voel je vrij om je eigen tempo te bepalen en de opdrachten in een hoger of lager tempo te doen. Je hoeft geen huiswerkopdrachten in te leveren.

Wat heb je nodig
Het online bezinningsprogramma ‘Op weg naar het licht’ (route 1 of 2).
Het kleurboek ‘Het kerstverhaal één lijn’ van Anky Floris.
Pen en kleurpotloden
o  A4 papier (schrift of losse bladen)
Oude tijdschriften, schaar, lijm, een kookwekker/timer
Adobe reader, om de oefeningen te lezen.
E-mailadres, internet en eventueel een printer om de oefeningen uit te printen.

Kosten
De meditatieve schrijf- en kleurreis ‘Op weg naar het licht’ (zowel route 1 als 2) kost € 45 euro (inclusief btw). Dit is exclusief het kleurboek ‘Het kerstverhaal in één lijn. Je kunt het kleurboek bestellen via de website van Anky Floris.

Aanmelden
Via het online inschrijfformulier op deze pagina. Je inschrijving is definitief als de betaling bij ons op de rekening staat.

Annuleren
Annuleren van de cursus kan alleen schriftelijk. Nadat het werkboek of de documenten zijn verzonden, is annuleren niet meer mogelijk.

Op weg naar het licht
Het kerstverhaal in een lijn - Anly Floris
Contact