Creatieve therapie en Creatief mediteren

Reizen door het Boomlabyrint®

De cursus die je thuis laat komen bij jezelf

 

Wanneer je bereid bent de weg te gaan
en het boomlabyrint binnen te stappen,
is het een kwestie van de weg volgen
en weten dat je thuis zult komen
Wendy
 

Of je nu op vakantie gaat of niet. Ieder mens heeft een adempauze nodig om in balans te komen en te blijven. Momenten om nieuwe inspiratie op te doen en weer op te laden. Zeker nu in deze bijzondere tijden vol onzekerheden is de rust vinden in jezelf van levensbelang. Voor iedereen die dit jaar toch op reis wilt maar niet weg, is er de unieke online pelgrimage ‘Reizen door het boomlabyrint’.

Met het boomlabyrint als reisgids ga je op reis naar jouw thuis. Jouw thuis ligt niet ergens ver weg, maar juist dicht bij. In jezelf. Deze plek bereik je door weer stil te worden en te luisteren. Alle oefeningen die je tijdens dit traject krijgt aangereikt, helpen je hierbij. Behalve het houten boomlabyrint, de natuur als symbool voor je leven, ontvang je creatieve oefeningen en meditaties die je helpen om je blik te verhelderen, te kijken vanuit nieuwe perspectieven en inzicht te krijgen op vragen die spelen in je leven. Ik neem je mee op een reis die je stap voor stap dichter brengt bij meer ontspanning en balans, zodat je vanuit jouw thuis steeds meer met aandacht, voluit en waarachtig kunt leven.

Train jezelf met het boomlabyrint  in rust, ontspanning en aandacht.

 

Innerlijk pelgrimeren met het boomlabyrint

Tijdens Reizen door het boomlabyrint maak je als het ware een pelgrimstocht. Niet buiten lopend, maar gewoon thuis in je eigen omgeving. Elke dag weer ‘loop’ je jouw kilometers door het boomlabyrint net als tijdens een echte pelgrimage. Hiervoor ontvang je na inschrijving het door Wendy Smit ontwikkelde unieke houten boomlabyrint. Dit labyrint is jouw trouwe metgezel de komende maanden. Na afloop van je pelgrimstocht kunt het boomlabyrint blijven gebruiken als dagelijkse meditatieoefening.

Hoe ziet het eruit

Deze online pelgrimstocht duurt in totaal 12 weken.

Week 1 en 2: Voorbereiding op de reis
Een reis maken doe je niet zomaar. Ook nu start je met een voorbereiding voordat je daadwerkelijk op pad gaat. Onderwerpen bij dit onderdeel zijn: Voorbereidingen, verwachtingen en voorpret, bagage, kennismaken met het boomlabyrint, vertrekpunt, motivatie, conditie opdoen.

Week 3 t/m 10: De reis
Je gaat op weg. Er zijn een aantal vaste onderdelen die je tijdens je reis tegenkomt en je doet ook nieuwe ervaringen op. Onderwerpen die je tijdens deze fase van je reis tegenkomt zijn:  Je weg in het boomlabyrint, excursies, reisgenoten, ritme, verdwalen, vertrouwen op je kompas, je leven in beeld, aanwezig zijn, pleisterplaatsen, frisse blik.

Week 11 en 12: Thuiskomen
De reis zit er op. Vol nieuwe ervaringen, inzichten en inspiratie kom je thuis en kijk je terug op je ervaringen. Wat heeft deze pelgrimage je gebracht en hoe ga je de nieuwe inzichten in je leven brengen.  Onderdelen bij dit deel zijn: relfecteren en inzichten, terugkijken, opruimen, inbedden, loslaten en vasthouden, plannen voor de toekomst, hartverbonden leven.

Behalve de wekelijkse oefeningen ontvang je bij deze cursus ook het houten boomlabyrint en een online coachingssessie. Deze sessie van 1 uur kun je op elk gewenst moment gedurende je reis inplannen.

Wanneer

Je kunt elk gewenst moment beginnen met deze online training. De training duurt 3 maanden, wanneer je hem wekelijks volgt. Wanneer je liever wat langer de tijd neemt, gebruik je de materialen eens per twee weken. De training blijft 1 jaar beschikbaar na aanschaf.

Hoe werkt het

 •  Drie maanden lang ontvang je wekelijks een mail naar nieuwe opdrachten, tips en inspiratie die je op weg helpen tijdens je reis.
 • Bij deze online training hoort een houten boomlabyrint. Deze ontvang je na je officiële aanmelding en betaling.
 • Je kunt een coachingssessie van 1 uur inplannen met Wendy Smit op ieder gewenst moment.
 • Tussentijds zijn er extra online creatieve meditaties, waaraan je gratis kunt deelnemen. Data worden apart bekend gemaakt.
 • Je staat er niet alleen voor. Heb je tussentijds meer behoefte aan persoonlijke begeleiding,  dan kan dat natuurlijk altijd. Meer weten? Neem contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Wat leer je

 • Hoe je op verschillende manieren mediteren met het boomlabyrint zelf toe te passen.
 • Hoe je verschillende creatieve meditaties kunt combineren met het boomlabyrint om je meditatie beoefening te verdiepen
 • Met plezier een aandacht creatief te mediteren en jezelf te motiveren.
 • Praktische tips en thuisopdrachten zodat je tijdens en na de cursus zelf jouw creatieve meditatie voort kunt zetten.

Voor wie

Deze training is gemaakt voor man, vrouw, oud en jong die

 • wil investeren in rust, balans, leven vanuit innerlijke kracht, bewuste keuzes wil maken en meer zelfregie wilt in het leven.
 • Vanuit verbinding met het eigen thuis je plek in wilt nemen in je leven
 • tot bloei wil komen vanuit zijn of haar eigen unieke kracht
 • op zoek is naar meer rust en balans in het leven en werk
 • wil thuiskomen bij zichzelf en zo een thuis wordt voor jezelf en anderen
 • die voluit wil leven en dit wil delen met de wereld
 • wil leven en werken vanuit innerlijke waarden
 • De held in je eigen verhaal wilt zijn.

Kosten en inschrijven

Deze bijzondere reis brengt je stap voor stap bij het meest waardevolle in je leven, jouw thuis. De investering die je hierin doet is niet alleen in geld, maar ook in tijd.
Kosten zijn 450 euro inclusief btw.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Reizen door het Boomlabyrint start op 6 juli 2020. Daarna kun je op ieder moment starten. Na inschrijving, ontvang je binnen enkele dagen per e-mail een bevestiging met factuur. Je inschrijving is pas definitief als het bedrag bij ons op de rekening staat. Het boomlabyrint wordt na betaling naar je toegezonden.

Annuleren kan alleen schriftelijk. Zodra het Boomlabyrint verzonden is, is annuleren niet meer mogelijk.

Wil je de training in een groep of samen volgen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 Het is mogelijk om het opleidingsbudget van een werkgever in te zetten om de training te volgen. Indien van toepassing, overleg dan met je werkgever of dit voor jou ook een optie is. Je bedrijf ontvangt dan een (deel)factuur met BTW. De prijzen die je hier ziet, zijn inclusief BTW.