Creatieve therapie en coaching werkt!

Seizoenen van het leven

5 daagse training rondom de seizoenen

 

Wil je mensen in beweging krijgen met behulp van verschillende creatieve en kunstzinnige werkvormen aan de hand van de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Volg dan de 5 daagse training: Seizoenen van het leven.

Werken met de natuur en de seizoenen in het bijzonder brengt mensen op natuurlijke manier in beweging.  Ze kunnen clienten houvast bieden, vertrouwen geven en gevoelens van verwondering opwekken. Ieder seizoen heeft zijn eigen kwaliteit, net als de seizoenen in ons eigen leven. Denk maar aan het seizoen van baby/kind, puber, volwassene en ouder worden. Tijdens deze training doorlopen we de kringloop van de seizoenen en de kringloop van ons eigen leven.

Wat leer je

 • Creatieve en kunstzinnige werkvormen die je direct in je praktijk kunt toepassen.
 • Te werken met de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter en de seizoenen van het leven: baby/kind, puber, volwassene en ouderen.
 • Vanuit je eigen ervaring straks een cliënt te begeleiden aan de hand van de seizoenen.
 • Hoe je met behulp van verschillende beeldende middelen een innerlijk ontwikkelingsproces kunt begeleiden.
 • Je weet hoe je de seizoenen praktisch toepasbaar kunt maken.

Voor wie

 • (Toekomstige) coaches, counselors en therapeuten die zich willen ontwikkelen op het gebied van kunstzinnige en creatieve therapie en counseling
 • Trainers en docenten die creatieve werkvormen willen toepassen
 • Supervisors, intervisiebegeleiders, GZ-medewerkers, HR medewerkers/managers, (loopbaan)begeleiders, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, etc. Kortom mensen die met mensen werken en een ander perspectief willen leren inzetten in de praktijk
 • Marleen
  De opleiding creatieve therapie heeft mij op weg geholpen verbinding te maken met wie ik wezen ben. Ik ben me bewuster van de patronen die het handelen van mezelf en anderen kleuren. Daardoor kan, durf en wil ik meer en meer kijken naar wie we, achter onze façades, in werkelijkheid zijn.
  Marleen
 • Mascha
  Wat voor mij de doorslag gaf was de ervaringsgerichte manier van werken en de open houding van de trainer. Wendy is een voorbeeld waar ik veel aan heb gehad.
  Mascha
 • Monica
  Ik heb veel geleerd. Het meeste van wat er na een creatieve werkvorm komt: het voeren van gesprekken, open houding en vragen stellen en de professionele en vertrouwenwekkende begeleiding van Wendy.
  Monica
 • Jaap
  Een waardevolle aanvulling op mijn coachingservaring in het bedrijfsleven. Professioneel, effectief en ook voor mijn persoonlijke proces waardevol.
  Jaap
 • Sibylle
  Creatieve therapie is zo’n toevoeging aan gesprekstherapie, lichaamswerk, gestalttherapie e.d. wat ik al langer geef. En er zijn zoveel verschillende soorten materialen en werkvormen. Een hele koffer erbij….Ook heb ik veel meer tools gekregen om vragen aan cliënten te stellen over wat ze gemaakt hebben. Ik voel meer zelfvertrouwen in het werken met en het inzetten van creatieve werkvormen.
  Sibylle
Start
16 en 17 oktober 2020, 15 januari, 19 maart, 30 april 2021

Waar
Omgeving Utrecht / Amersfoort

Trainer
Wendy Smit

Kosten
995 euro (exclusief btw)

Accreditatie
SKB in aanvraag

Inschrijven
Stuur een e-mail, dan ontvang je een inschrijfformulier

In samenwerking met

De Broedplaats psychosynthese